kop

Afdelingshoofd C/ Kwartiermaker Publieke Gezondheidszorg

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) is een organisatie in verandering, met velen opgaven en uitdagingen. Daar kunnen we niet omheen, ook bij de afdeling Publieke Gezondheidszorg niet. Daarom zijn wij opzoek naar gedreven mensen die willen meebouwen aan een gezonde werkomgeving. Ook willen wij een veilige plek, waar medewerkers en de organisatie kunnen groeien, zodat we onze burgers goed kunnen dienen.

De afdeling 

De afdeling Publieke Gezondheidszorg van het OLB is te vergelijken met de GGD in Nederland en is vanuit de Wet Publieke Gezondheidszorg belast met de preventie van ziektes of aandoeningen als ook bestrijding van infectieziektes. De afdeling is daarnaast ook belast met de Gemeenschappelijke hulpverleningstaken bij rampen en incidenten.

De afdeling zal zich de komende jaren doorontwikkelen naar een meer zelfstandige organisatieonderdeel binnen de OLB-organsatie. Het doel van deze transitie is het adequater binnen de wettelijke kaders invulling geven aan de bestuurlijke en maatschappelijke opdrachten en wensen. Behalve de positionering van de afdeling zal de focus ook liggen op het verder professionaliseren van de afdeling en het bemensen daarvan. Belangrijk daarbij is dat omvang van de organisatie en het eiland vergt dat medewerkers allen een generalistische inslag dienen te hebben naast hun specialistische opleiding. We zoeken dan ook gestructureerde aanpakkers.

Wat ga je doen?

Je gaat je als manager in eerste instantie toeleggen op het aansturen van de organisatie en mede vormgeven van de organisatie (visie en -ontwikkeling). Je geeft daarnaast vorm aan de organisatieontwikkeling en het op afstand plaatsen van de afdeling binnen het OLB.

Je vertaalt het wettelijk kader en de bestuurlijke opdrachten naar strategisch beleid en of adviseert het bestuurscollege bij de aanpassing daarvan. Je draagt zorg voor de implementatie en bewaking van de uitvoering van het beleid. Je bewaakt de kwantitatieve en kwalitatieve bezetting, begeleiding, coaching en beoordeling van de medewerkers. Je bewaakt de planning & controle cyclus en de toegekende budgetten en stelt op basis van het voorgenomen beleid de jaarplannen en begroting op en bewaakt de uitvoering daarvan. 

Wat wij jou bieden

Wij bieden naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van je ervaring een salaris van maximaal $7.731,- bruto per maand (schaal 15) een fulltime invulling (36 uur per week). Het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering zijn beiden een volledige maandsalaris.

Wat zijn de eisen

We verwachten dat je thuis bent in organisatieveranderingstrajecten en dat je als integraal manager leiding kan geven aan professionals en de strategische beleidsvisie. Je bent een onafhankelijk denker die bestuurlijke opdrachten kan vertalen naar de noodzakelijke activiteiten binnen de Bonairiaanse of Caribische context. Je hebt diepgaande kennis van de gezondheidszorg, maar kan ondanks dat de juiste bestuurlijke en managerial afwegingen maken. Je beschikt over inzicht in bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen van een politiek bestuurlijke organisatie en over kennis van de financieel-economische en administratieve processen. Je bent vaardig in ontwikkelen, verdedigen en uitdragen van beleid en het leiding geven aan complexe adviestrajecten.

Je bent in het bezit van een relevante WO-diploma. Je bent discreet, samenwerkings- en klantgericht, efficiënt en besluitvaardig.

Wat is ook belangrijk om te weten

Een assessment is onderdeel van de procedure.

Ja! Ik wil deze baan

Je sollicitatie kan je  vóór 1 april 2023 richten aan de directeur Samenleving & Zorg, mevrouw Silvana Janga-Serfilia, MBA. P/a. Afdeling P&O, Kaya Aruba 1, Kralendijk.

Je sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur per mail via solliciteren@bonairegov.com

 

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
WO
Leidinggevend: 
Ja
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vacature gaat in per : 
16/03/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire