kop

Casemanager

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten.

 

Sinds de start in 2012 is MHC zich steeds meer aan het ontwikkelen naar een allround GGZ-instelling. Zo is vorig jaar op Bonaire een behandelcentrum voor kinderen en jeugdigen geopend. Daarnaast hebben we het keurmerk F-ACT ontvangen met het predicaat ‘optimale implementatie’. Een prestatie waar we erg trots op zijn.

 

Voor het fact-team op Bonaire zoeken wij twee enthousiaste en bevlogen collega’s in de functie van:

 

Casemanager
(met verpleegkundige achtergrond)

(Standplaats Bonaire voor 40 uur per week)

Als casemanager ben je voor de cliënt de eerste contactpersoon die het gehele traject goed overziet, coördineert en volgt. Je draagt zorg voor een optimale afstemming van de diverse elementen van een geintegreerd hulpaanbod gericht op maatschappelijk herstel, rehabilitatie, structurering en stabilisatie. Daar waar mogelijk en ondersteunend, wordt het informele systeem van de cliënt betrokken bij het proces.

Wat ga je doen?

 • Informeert en adviseert de cliënt, c.q. het cliëntsysteem over procedures en regelingen aangaande de behandeling.
 • Verricht huisbezoeken, bezoekt vindplaatsen van maatschappelijk kwetsbare personen en zorgmijders, scholen en justitiële inrichtingen. Geeft daar consultaties, verricht intakes en verzorgt behandelingen.
 •  Voert op basis van het vastgestelde behandelplan zowel individueel als in groepsverband gedragsbeïnvloedende interventies en behandelingen/begeleidingen uit. Signaleert en betrekt daarin systematisch de samenhang en ontwikkeling tussen somatische, psychische en sociale aspecten.
 • Bewaakt en toetst de voortgang van het behandelproces in de multidisciplinaire voortgangsbesprekingen en bij de formeel vastgestelde evaluatiemomenten.
 • Stelt de eindevaluatie van de behandeling/begeleiding op.
 • Beoordeelt en intervenieert bij crisissen van cliënten en bemiddelt zo nodig voor behandeling naar interne of externe deskundigen. Zorgt daarbij voor de rapportage van het toestandsbeeld qua lichame­lijke, sociale en psychische gesteldheid.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen zoals het verstrekken van voorgeschreven medicatie, het geven van injecties en andere voorbehouden handelingen
 • Treedt voor cliënten op als casemanager en coördineert in dit kader de zorg voor de cliënt en het cliëntsysteem, behartigt diens belangen en biedt continuïteit van zorg. Werkt hiertoe samen met andere disciplines, zowel binnen als buiten het eigen FACT team.
 • Geeft consultatie en advies aan medewerkers van andere instellingen over mogelijkheden tot behandeling en begeleiding binnen Caribisch Nederland of daarbuiten.
 • Verzorgt mede de psycho-educatie aan cliënten en cliëntsystemen over voorliggende ziektebeelden. 
 • Neemt deel aan cliëntenbesprekingen conform behandelplansystematiek en informeert en adviseert collega-hulpverleners over de voortgang van de behandeling/begeleiding.
 • Draagt zorg voor een adequate cliëntenregistratie en dossiervorming conform de richtlijnen van de stichting. Zorgt als casemanager voor integrale verslagleggingen.

Wat vragen wij van jou?

-       Je hebt de opleiding verpleegkunde HBO -V of SPV afgerond.

-       Je beschikt bij voorkeur over een BIG-registratie.

-       Heeft brede kennis van de behandelmethoden binnen de verslavingszorg en de psychiatrie, waaronder in het bijzonder FACT.

-       Je hebt ervaring met de doelgroep met “double/ tripple” problematiek.

-       Je hebt kennis van motivationele gespreksvoering.

-       Je beheerst Papiamentu (of je bent bereid dit te leren) en de Nederlandse taal. Engels en/of Spaans is een pre. Schriftelijk kun je jezelf goed uitdrukken in zowel Papiamentu als Nederlands.

-       Je werkt met passie, doorzettingsvermogen en bent creatief. Daarnaast werk je met een ambulante insteek om de beste maatwerkzorg te kunnen leveren aan onze cliënten.

-       Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig.

-       Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid tot het werken in onregelmatige tijden en in de weekenden.

-       Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling.

-       Je hebt een praktische werkhouding en bent samenwerkingsbereid.

-       Je hebt affiniteit met de doelgroep.

-       Je bent creatief en werkt herstelgericht.

-       Tot slot heb je affiniteit met Caribisch Nederland en kun je goed omgaan met de culturele diversiteit.

Wat bieden wij?

Een dienstverband voor de duur van één jaar. De inschaling van de Casemanager is op basis van kennis en ervaring op FWG 55 minimaal $ 3.146,- en maximaal $ 4.476,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór 20 mei 2019 naar christine.alvarez@mentalhealthcaribbean.com  

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Signalda Domacassé, Teamleider +599 796 1021.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
16/05/2019
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Mental Health Caribbean
Plaats: 
Bonaire
Contactpersoon: 
Christine Alvarez